Poseta dr Jitendre Singa, ministra Indije, Republici Srbiji

Dr Jitendra Sing, ministar Indije za razvoj severnoistočnog regiona, član Kabineta premijera Indije, ministar za kadrovska i socijalna pitanja, kao i za atomsku energiju, u zvaničnoj je poseti Republici Srbija od 12. do 16. oktobra 2016.

Tokom posete, dr Sing susreo se sa sledećim srpskim zvaničnicima:

  • Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Srbije
  • Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije
  • Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, koji će biti domaćin večeri u čast posete ministra.
  • Rasim Ljajić, zamenik premijera i ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije
  • Mr Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

dr-jitendra-sing-ivica-dacicTokom posete, obe strane potpisale su Memorandum o saradnji u oblasti informacionih tehnologija i elektronike koji ima cilj da uspostavi međuinstitucionalnu saradnju, podstakne saradnju i razmenu informacija između privatnih subjekata, ojača kapacitet institucija, vlada i drugih javnih i privatnih organizacija dveju zemalja. Dve zemlje će istražiti saradnju u oblasti inovacija, kroz zajedničke projekte saradnje, kao i organizujući tehničke izložbe, radionice, seminare, stručne posete i obuke.

Tokom posete, ministar će položiti cveće na bistu Mahatme Gandija u Gandijevoj ulici, povodom Međunarodnog dana nenasilja.

Indija ima istorijske i bliske odnose sa Srbijom i obe strane su nastavile sa tradicijom, podržavajući jedna drugu u pitanjima od zajedničkog interesa.

Prethodni tekstSaradnja Indije i Srbije u oblasti informacionih tehnologija i elektronike
Sledeći tekstKina i Indija najuspešnije priče

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime