Indija – jedna od 3 najpopularnije zemlje za investitore u 2017.

Foto: AnandKZ/pixabay.com

Rusija, Indija i Brazil biće najatraktivnije za investitore od svih zemalja u razvoju u 2017. – pokazuje analiza Bloomberga.

Ove godine pažnja investitora biće usmerena na zemlje u kojima postoji poboljšanje političke klime i gde su tržišta manje osetljiva na spoljne faktore kao što je npr. inauguracija Donalda Trampa.

Indija će postati veoma atraktivna za ulaganja. Očekuje se da će se smanjiti kamatne stope, što bi bilo privlačno za investitore u državne hartije od vrednosti.

Najvažnija među novim tržištima jeste Rusija. Za investitore koji se oslanjaju na niske kamatne stope i kupuju državne hartije od vrednosti, rublja ima veliki potencijal. Agencija navodi analizu UBS grupe, prema kojoj ruska nacionalna valuta ima potencijal da oporavi 26% svoje vrednosti tokom narednih 12 meseci. Ruska privreda dobiće dodatni pozitivan podsticaj od skuplje nafte.

Na listi popularnih destinacija za investitore u ovoj godini našao se čak i Meksiko, koji će biti jedna od najatraktivnijih zemalja u regionu, pre svega zbog niske vrednosti pezosa, cena bakra i očekivanja povoljnijih mera za investitore nakon predsedničkih izbora u zemlji.

U Brazilu, akcije Petrobrasa „i dalje su jeftine“, ali analitičari prognoziraju da će kompanija biti u stanju da obnovi svoje poslovanje u ovoj godini.

Prethodni tekstSrpsko ulje u Indiji, Bolivud u Srbiji?
Sledeći tekstSaradnja Indije i Srbije u oblasti poljoprivrede i IT

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime