Srpsko ulje u Indiji, Bolivud u Srbiji?

Foto: Twitter/NarendaModi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u indijskom gradu Gandinagaru, u razgovoru sa indijskom premijerom Narendrom Modijem zahvalio na principijelnom stavu koji Indija ima po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Vučić je pozvao premijera Indije da poseti Srbiju i istakao da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sagovornici su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti prehrambrene proizvodnje, poljoprivrede, farmacije, namenske industrije, turizma i informacionih tehnologija.

„Veliki potencijal za saradnju dveju zemalja leži u izvozu jestivog ulja, soje i uljanog semena iz Srbije u Indiju“, rekao je Modi i predložio da Srbija bude partner Indije u programu za razvoj prehrambene industrije i prerade hrane za 2017. i 2018. godinu.

Vučić je razgovarao i sa glavnim ministrom države Gudžarat, Vidžajem Rupanijem koji je domaćin „Gudžarat ekonomskog samita“ u glavnom gradu ove indijske države, Gandinagaru. Premijer Srbije je naglasio važnost ekonomske saradnje Srbije i države Gudžarat, naročito u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i sektora informacionih tehnologija.

Vučić je pozvao i Rupanija da sa ekonomskom delegacijom države Gudžarat poseti Srbiju. Državni ministar Rupani je istakao da indijske kompanije mogu mnogo da nauče u Srbiji i da je važno da prenesu iskustva i inovacije koje se u Srbiji koriste u poljoprivredi i prehrambrenoj industriji.

Aleksandar Vučić sastao se i sa Pankajem Patelom, predsednikom Federacije indijskih privrednih komora, koja broji 2,5 miliona članova. Tema susreta bilo je unapređenje saradnje dve privrednih komora i uzajamna promocija Srbije i Indije kao turističkih destinacija.

Patel je izneo predlog da Srbija bude partner Federacije privrednih komora Indije na Centralnoevropskom biznis samitu i naglasio da je naročito važno jačanje saradnje u oblasti namenske industrije, ali i u promociji Srbije kao pogodne destinacije za razvoj filmske industrije i snimanje filmova u indijskoj produkciji, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima.

Prethodni tekstSastanak premijera Indije i Srbije
Sledeći tekstIndija – jedna od 3 najpopularnije zemlje za investitore u 2017.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime