Sastanak premijera Indije i Srbije

Foto: Ambasada Indije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem.

Foto: Ambasada Indije

To je prvi sastanak dvojice zvaničnika, a tema sastanka su bilateralni odnosi, kako politički tako i ekonomski.

Portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Vikas Svarup je na svom tviter nalogu napisao da je glavna tema sastanka bila jačanje odnosa dve zemlje.

Na sastanku se razgovaralo i o samitu investicija „Vibrant Gudžarat globalnom samitu“, koji se održava u indijskom gradu Gandinagaru, u saveznoj državi Gudžarat, a na kojem premijer Srbije ucestvuje.

Foto: Ambasada Indije

Unapređenje ekonomske saradnje i političkih odnosa i dolazak indijskih investitora u Srbiju biće među najvažnijim temama tokom posete Indiji, izjavio je sinoć premijer po dolasku u Indiju.

Vučić će popodne učestvovati na „Vibrant Gudžarat globalnom samitu“, čija je centralna tema „Održivi ekonomski i socijalni razvoj“ i na kome će održati govor i predstaviti potencijale Srbije kada je reč o ulaganjima.

https://twitter.com/InSerbiaNetwork/status/786654660123734016

U nastavku posete premijer Vučić će razgovarati i sa predstavnicima najvećih indijskih kompanija i prisustvovati svečanom otvaranju Mumbajske berze.

„Vibrant Gudžarat globalni samit“ predstavlja jedan od najznačajnijih političko-ekonomskih skupova u Indiji.

Foto: Ambasada Indije

Samit okuplja šefove država i vlada, korporacija, predstavnike privrednih komora i industrijskih asocijacija, malog i srednjeg preduzetništva, naučnike i eksperte.

Na samitu se očekuje učešće predstavnika više od 100 država, 2.000 indijskih i stranih kompanija i više od 2 miliona posetilaca.

Partnerske zemlje su SAD, Francuska, Velika Britanija, Poljska, Holandija, Danska, Singapur, Kanada, UAE, Australija i Japan, prenose agencije.

Prethodni tekstĆerkinim mirazom pomogao ljudima
Sledeći tekstSrpsko ulje u Indiji, Bolivud u Srbiji?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime