Indija ne želi Kosovo u međunarodnim organizacijama!

Foto: Ambasada Indije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Republike Indije Narinder Čohan o daljem razvoju ekonomske saradnje i podršci Indije politici Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Ambasadorka Čohan naglasila je u razgovoru da se Indija protivi članstvu tzv. „Kosova“ u međunarodnim organizacijama, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s Medijima.

U godini kada Srbija i Indija obeležavaju 70 godina od uspostavlanja diplomatskih odnosa, Brnabić je istakla značaj tradicionalnih i prijateljskih odnosa dve zemlje i posebno zahvalila na podršci Indije teritorijalnom integritetu i suvereninetu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Predsednica Vlade i ambasadorka Indije razgovarale su o ekonomskoj i privrednoj saradnji i mogućnostima za nove investicije i projekte.

Čohan je predstavila projekat „Digital India“ koji ta zemlja sprovodi i ponudila pomoć i saradnju indijskih i srpskih kompanija u oblasti digitalizacije i IT sektora, budući da su upravo to prioriteti u radu Vlade Srbije. Ambasadorka je izdvojila tehnološki park u Indjiji kao jednu od najvažnijih indijskih investicija u Srbiji.

Premijerka Brnabić i ambasadorka Čohan istakle su značaj razvoja saradnje u oblasti turizma, kao i u oblasti kreativne i filmske industrije.

Očekuje se da u narednom periodu Srbiju poseti indijska delegacija kako bi se razgovaralo o konkretnim projektima u oblasti filmske produkcije.

Takođe, razgovaralo se i o potencijalima za saradnju u oblasti proizvodnje traktora, infrastrukturnih projekata, kao i saradnji odbrambenih industrija.

Prethodni tekstGostovanje Etnografskog muzeja iz Beograda u Indiji
Sledeći tekstZelena planeta: u Indiji posađeno 66 miliona sadnica u jednom danu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime