Indija proizvodi 7 od 10 najprodavanijih viskija sveta

Foto: Twitter/Burkay A

Ukoliko bi nekoga pitali gde se proizvode najprodavaniji viskiji na svetu, odgovor bi bio ili u Škotskoj ili u Engleskoj.

Međutim, prema najnovijim statistikama kada je reč o prodaji popularnog pića, 7 od 10 najprodavanijih viskija proizvodi se u – Indiji!

Caka je u tome što zbog kombinacije velikog i ne previše zahtevnog indijskog tržišta i protekcionističke porezne politike globalni proizvođači ovog pića u Indiji ne mogu biti konkurencija domaćim brendovima.

Najprodavaniji viski na svetu je Officer’s Choice, s prometom od 32,9 miliona sanduka u 2016. Objavio je to portal Drinks International u sklopu svoje godišnje liste The Millionaires’ Club 2017. koja prati prodaju masovnih žestokih pića koja se prodaju u količinama većima od milijun sanduka godišnje

Ovaj brend je trenutno u prednosti od 7 miliona sanduka nad drugoplasiranim McDowell’s No.1 u vlasništvu Diageove indijske filijale United Spirits.

Dakle, prilikom podvlačenja crte dolazi se do iznenađujućeg i laskavog skora da od 10 najprodavanijih viskija sveta, 7 „ulazi u sanduke“ u Indiji, 2 u Sjedinjenim Američkim Državama i samo jedan u Škotskoj.

Prethodni tekstIndija lansirala Južno-azijski satelit
Sledeći tekstMaestro iz Indije koji veruje da muzika može spasiti svet

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime