Indijac koji je kupio IMT odrastao pored fabrike na Novom Beogradu

Foto: jackmac34/pixabay.com

Kompanija „Tafe“ od ponedeljka vlasnik industrije mašina i traktora – IMT. Kamal Ahuđa, koji je stavio paraf na ugovor, odrastao je tik uz dvorište ovog nekadašnjeg giganta.

Dečja igra uz Industriju mašina i traktora Beograd, posle skoro četiri decenije izrodila je prodaju IMT – indijskom gigantu „Tafe“. Naime, Kamal Ahuđa, zamenik direktora „Tafe“ za evropsko tržište, rođen je u Beogradu. Odrastao je uz fabričku ogradu, a otac Ved Prakaš Ahuđa je među prvim ljudima u „Tafeu“ još od šezdesetih godina. Želja mu je, kako ekskluzivno za „Novosti“ kaže – ispunjena.

– Toliko sam gurao ovo i želeo da „Tafe“ kupi IMT, naročito da sve to doživi moj otac, koji ima 85 godina i koji i dalje rukovodi čitavom kompanijom – u dahu nam je ispričao Ahuđa, koji je u ponedeljak, u ime kompanije „Tafe“ pazario fabriku IMT za 66,8 miliona dinara. – Majka mi je Srpkinja, a otac Indijac. Ovde sam rođen. Išao sam u Osnovnu školu „22. oktobar“. Sa 10 godina sam otišao u Indiju, a kasnije u Austriju. Otac je bio direktor u „Tafeu“ i šezdesetih godina, kada je i počela saradnja između ove indijske kompanije i IMT. Ta saradnja trajala je do početka embarga i sigurno je ostvarena razmena od 250 miliona dolara.

Kako nam je ispričao Ahuđa, savetnici u njihovoj firmi su poslednja četiri direktora IMT. Tehnologija koja se primenjuje slična je onoj koju je imao IMT, pa zato ne treba da čudi otkud „Tafe“, opet, u Srbiji.

– Nismo se pojavili odjednom – govori Ahuđa. – Mi smo vezani za IMT. Otac, koji ima i fotografije sa Titom i dalje radi za „Tafe“ – on je direktor, a ja zamenik. Naša kompanija je prisutna svuda u svetu. Vlasnica „Tafea“ je naša rođaka i jedna izuzetno uspešna žena. Naša želja je bila da otac doživi da IMT bude deo „Tafea“ i u tome smo uspeli. Ovo smo dugo pokušavali, ali iz raznih razloga nije se moglo. Samo da pogledate traktore „tafe 42“ i IMT 539, videćete da su to bukvalno iste mašine.

(novosti.rs)

Prethodni tekstIMT prodat indijskom TAFE-u
Sledeći tekstU Indiji niče Čelični čovek, dva puta viši od Kipa slobode (video)

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime