Indijka s najdužom kosom na svetu (video)

Indijka Nilanši Patel obranila je titulu tinejdžerke s najdužom kosom na svetu, a ove je godine čak potukla sopstveni rekord koji iznosi 190 centimetara.

Devojka iz gradića Modase u indijskoj državi Gujarat dobila je u 2019. ponovno seritifikat Ginisove knjige rekorda, s time da je poboljšala svoj rezultat iz decembra 2018, kada je njezina kosa bila duga 170,5 centimetara.

Prijatelji i školske kolege nazivaju je Matovilkom prema princezi duge kose iz bajke braće Grim. Nilanši Patel se može pohvaliti da 11 godina nije videla frizera.

„Kad sam imala šest godina, doživela sam vrlo loše iskustvo u lokalnom frizerskom salonu“, ispričala je. „Od tada sam oklevala da odrežem kosu. Moji su roditelji poštovali moj izbor i sada mi je kosa srećonoša“, objasnila je.

Da bi mogla da hoda a da se ne spotiče o sopstvenu kosu ako je raspuštena, sedamnaestogodišnjakinja mora da nositi visoke potpetice.

Najčešće kosu isplete u pletenicu ili je savije, a problema ima jedino pri plivanju, priznaje devojka koja želi postati inženjerka.

(Hina)

Prethodni tekstIndijski začin „briše“ podočnjake
Sledeći tekstIndija – jedna od vodećih zemalja po optimizmu u pogledu globalne ekonomije

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime