Industrija gvožđa i čelika – ključna za napredak Indije

Foto: tpsdave/pixabay.com

Ministarstvo metalurgije Indije objavilo je Nacrt nacionalne metalurške politike do 2030-2031. fiskalne godine, tako da Indija ima razvojni projekat gvožđa i čelika u narednih 15 godina.

U poslednjih nekoliko godina, Indija je velika zemlja u svetu u kojoj raste potrošnja čelika. Prema rečima vladinih eksperata, taj trend će se nastaviti i u narednih 15 godina.

Industrija gvožđa i čelika igrati ključnu ulogu u transformaciji Indije u moćnu industrijsku zemlju. Povećana javne investicije u proširenje železničke mreže i drugih infrastrukturnih projekata, rast stambene izgradnje, puštanje u rad novih energetskih postrojenja – usloviće nastavak rasta na domaćem tržištu čelika.

Prema prognozama Ministarstva, potrošnja čelika u Indiji po glavi stanovnika do 2031. porašće na oko 160 kg godišnje, u poređenju sa 61 kg sada. Od toga, oko 59% će se koristiti u građevinskom sektoru i infrastrukturi.

Sada indijska metalurgija koristi kao sirovinu uglavnom gvozdene rude. Ministarstvo preporučuje veće korišćenje otpadnog metala i stoga će preuzeti ulogu koordinatora za stvaranje nacionalnogm sistema za prikupljanje, sortiranje, preradu i reciklažu sekundarnih sirovina.

Pored toga, Ministarstvo metalurgije Indije u saradnji sa Ministarstvom energetike Indije obećava da će obezbediti dodatne uslove za nacionalne kompanije i električnu energiju.

Prethodni tekstUživajte uz indijski masala čaj
Sledeći tekstZašto je sve veći broj povreda među ljudima koji vežbaju jogu?

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime