Kako izvaditi vizu za put u Indiju?

Фото: Stevepb/Pixabay.com

Za putovanje u Indiju potrebna vam je viza, koju morate obezbediti pre putovanja. Državljani Srbije ne mogu da pribave vize, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima.

Vizu možete da izvadite u Ambasadi Indije u Beogradu ili možete onlajn da aplicirate za elektronsku turističku vizu (eTV).

Elektronska turistička viza (eTV) uvedena je kako bi se pojednostavio proces dobijanja vize osobama koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok, time što će im uštedeti vreme koje bi utrošili na dolazak u Ambasadu Indije radi dobijanja vize. Osim toga, eTV omogućava podnosiocima zahteva za vizu da obave ceo proces dobijanja vize u virtuelnom okruženju, jer se formular za vizu i propratna dokumenta podnose onlajn, plaćanje se vrši onlajn, i rešavanje zahteva saopštava se onlajn.

Važnost eTV je 30 dana, sa jednim ulaskom, od momenta prispeća putnika u Indiju. Ova pogodnost postoji na šesnaest glavnih aerodroma u Indiji, a to su: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Džajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi. Dok eTV važi samo za ulaske u Indiju preko gorenaznačenih 16 aerodroma, izlaz iz Indije moguć je preko bilo kog nadležnog imigracionog kontrolnog punkta.

Pogodnost eTV može se iskoristiti za maksimum dve posete tokom kalendarske godine, a eTV važi samo za jedan ulazak, ne može se produžavati, preinačavati u drugi tip vize i ne važi za posete zaštićenim/ograničenim oblastima i područjima razmeštaja vojske.

Kako podneti zahtev za vizu?

Od podnosioca se zahteva da se uloguje na vebsajt indianvisaonline.gov.in kako bi pristupio propisanom onlajn viza obrascu.

VAŽNO: Ministarstvo spoljnih poslova Indije došlo je do saznanja da su se pojavili lažni sajtovi za apliciranje za eTV: indiavisa.co.in, e-touristvisaindia.com, indianvisaonline.org.in, e-visaindia.com, čime su obmanuti mnogi podnosioci zahteva za indijsku vizu. Ovi sajtovi ne pripadaju Vladi Indije i stoga ih ne bi trebalo koristiti za pribavljanje indijske eTV usluge. Ukoliko bilo koji podnosilac zahteva naiđe na neki sličan obmanjujući vebsajt, molimo da o tome odmah obavesti Ambasadu Indije.

Korisne informacije

Prethodni tekstNoida postaje centar za proizvodnju mobilnih uređaja
Sledeći tekstMangalor – spoj drevne kulture i savremenih trendova

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime