Najveća škola na svetu ima 45.000 đaka

Foto: Youtube/Printscreen

Škola Siti Mintesori, koja se nalazi u Indiji, nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveća škola na svetu. Još 2011. godine je imala 39.437 učenika, dok danas pohađa njih preko 50.000.

Ovo je inače privatna škola koju je davne 1959. godine otvorio Džagdiš Gandi, sa pozajmljenih 5 dolara i 70 centi, u tadašnjoj vrednosti. Kada je škola krenula sa radom, imala je samo 5 učenika.

U školi predaje 2.500 učitelja, ima 1.000 učionica, opremljenih sa 3.700 računara. kabineti su razmešteni na 20 lokacija u Luknovu, glavnom gradu savezne indijske države Utar Pradeš.

Pohađaju je deca od tri do 17 godina, a iako se razredi, koji u proseku imaju po 45 đaka, čine prenatrpanim, to ni malo ne brine roditelje jer je škola poznata po odličnom uspehu svojih učenika kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

„Naši učenici ostvaruju svake godine izvanredne akademske rezultate“, kazao je direktor i osnivač škole Džagdiš Gandi, ističući među ostalim prednostima ove ustanove to što đaci mogu da steknu veliki broj prijatelja.

Prethodni tekstGrad bez politike, novca, automobila
Sledeći tekstPendžab – jedan od najplodnijih regiona sveta

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime