Saradnja Indije i Brazila u oblasti poljoprivrede i stočarstva

Foto: Twitter/@goinewsindia

Indija i Brazil finalizirali su tekst bilateralnog sporazuma o investicijama, ujedno su potpisani sporazumi radi produbljivanja saradnje u oblasti poljoprivrede i genomike u stočarstvu.

Indijski Premijer Narendra Modi i Predsednik Brazila Mičel Temer pozvali su na veću saradnju u oblasti brodogradnje, farmaceutske industrije, odbrambrene industrije, proizvodnji etanola, gasa i nafte. Razgovor je vođen i o indijskom članstvu Grupi nuklearnih dobavljača (NSG).

Izvori iz indijskog Ministartstva spoljnih poslova tvrde da je Predsednik Brazila izrazio spremnost da pomogne Indiji u procesu pristupanja NSG.

Indijski Premijer je rekao da će bilateralni sporazum u oblasti investicija podstaći međusobne trgovinske i investicione veze. Premijer Modi zatražio je podršku predsednika Temera sa ciljem olakšavanja pristupa indijskim firmama i proizvodima brazilskom tržištu. Brazil će takođe pomoći Indiji kada je tehnologija proizvodnje etanola u pitanju, dok je zatražena pomoć indijske strane radi proizvodnje cenovno pristupačnih generičkih lekova.

Šest radnih grupa biće formirano i istražiće mogućnosti saradnje u oblastima poput brodogradnje, odbrambene industrije, poljoprivrede i prehrambene proizvodnje.

Prethodni tekstNaina Lal Kidvai – najmoćnija žena Azije
Sledeći tekstOtkrivena pukotina u Zemljinom magnetnom štitu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime