Tajna lepote Indijki – 5 namirnica

Gusta, jaka i bujna kosa, zlatan ten i zategnuta koža -njima baš niko ne može da odoli.

Jeste li primetili kako su Indijke uvek najbolje plasirane na izborima lepote? Takođe, jeste li primetili kako Indijke imaju tako graciozno, otmeno držanje, gustu i sjajnu kosu i fantastičan, zlatni ten? U čemu je tajna? U kozmetici ili u nečemu drugom?

Tradicionalna vedska znanja iz medicine – ajurveda, tretiraju telo kao celinu a ne kao skup delova. U skladu sa ajurvedskim učenjima jedini živeći deo nas samih je atma, odnosno duša. Sve što se ispoljava na fizičkom nivou je zapravo izraz duše koji se reflektuje kroz telo – to je mantra indijskih lepotica.

Prema indijskim shvatanjima lepote, unutrašnja ravnoteža je najvažnija

– Ajurveda nas uči da harmonija između čulnih organa, uma i Malas (otpadnih materija) dovodi do uopštene dobrobiti i zdravlja. Međutim tu nije reč samo o fizičkom procesu. Svaki put kada našem telu nešto nedostaje ili nečega ima previše dolazi do neravnoteže. –  kaže dpktor Anil Kumar, lekar ajurvedske medicine i hirurgije. Osnova tradicionalnog pristupa zdravlju jeste da nadoknadite ono što nedostaje ili umirite ono čega ima previše.

5 top sastojaka po izboru Indijki

Indijke su najkarakterističnije po prekrasnoj dugoj, gustoj kosi, zlatnom tenu i intenzivnom make-upu, posebno po crnim kajal olovkama za oči.

Kajal je drevna šminka za oči metalnog sjaja i neprozirne teksture koja jako ističe oči. Pravi se od prirodnih sastojaka koji su dobri za zdravlje očiju – pepela pomešanog sa uljem ili, još bolje, bademovim maslacem koji će nahraniti nežnu kožu.

Kokosovo ulje obilato koriste za kosu, masažu korena i za hidrataciju kože. zagrejte 1 kašiku kokosovog ulja i umasirajte u kosu. Ostaviti 2 sata i isperite.

Kurkuma je najčešći sastojak maski za predivan zlaćani ten (pomešana sa jogurtom i medom). Pomešajte 1 kašiku kurkume s malo meda i jogurta da dobijete gustu pastu. Držite 20 minuta i isperite.

Kurkuma je jedan od najčešćih sastojaka u indijskim maskama za zlatan ten

Brašno od leblebija je uvek prvi izbor kao sredstvo za piling kože kako bi ona bila glatka i čista (pomešano sa kurkumom i limunom). Pomešajte 1 kašiku tog brašna s malo limunovog soka i kašičicom kurkume. Stavite na lice, držite 15 minuta, istrljajte i isperite.

Prestanite da perete kosu ovim šamponom i biće vam lepša nego ikad

Amla prah (biljka puna C vitamina) je glavni sastojak maske za fenomenalnu, gustu i jaku kosu, a koristi se i kao prevencija sedih vlasi. Pomešajte amla prah sa toplom vodom u pastu, nanesite na kosu, staviti kapu za tuširanje. Držati pola sata i isperite.

Prethodni tekstIndija želi da reaktivira projekat FGFA?
Sledeći tekstSusret prelepe indijske glumice sa verenikovom bivšom devojkom

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime