Turistička atrakcija: Radi kao živa statua već 32 godine

Foto: Youtube/ HISTORY TV18

Abdul Aziz ima jedan krajnje neobičan posao. Naime, on duže od tri decenije „radi“ kao živa statua, stojeći mirno punih šest sati svaki dan.

On uspešno odoleva pokušajima turista da ga pomere s mesta, a tek s vremena na vreme se nasmeje kako bi dokazao da je živ. Tvrdi da malo ko može da izdrži toliko dugo u jednom položaju.

Aziz, u Indiji poznat kao „čovek statua“, zaposlio se 1985. godine u odmaralištu „Golden Beach Resort“ u Čenaiju, prvenstveno kao radnik obezbeđenja. Međutim, kako se njegov gazda tek bio vratio iz Londona, bio je oduševljen gardistima u Bakingemskoj palati i želeo je da nešto slično napravi i u svom odmaralištu. Tada je odredio da obezbeđenje mora da prođe tromesečnu obuku kako bi mogli savršeno da stoje više sati dnevno.

Dakle, tokom šestosatne smene Azizu nije dozvoljeno ni da progovori niti da jede ili popije vode. Čak i ako mu muva sleti na lice, on ne sme da odreaguje. Na kraju, Aziz je od svih kandidata iz obezbeđenja jedini izabran za ovaj posao, jer je bio najuporniji.

„U početku sama ideja o ovom neobičnom poslu mi se nije svidela. Ali, isto tako, nisam imao hrabrosti da svom poslodavcu kažem ne, jer nisam želeo da ostanem bez posla“, kaže Aziz.

Na kraju su se dogovorili da će raditi kao statua šest sati dnevno i, eto, ovim se bavi već 32 godine i to s velikim uspehom, jer je postao i turistička atrakcija.

Naravno, Aziz nije jedina osoba koja radi isti ili sličan posao. Ali, ono što je specifično za njega jeste da je jedan od retkih koji može da izdrži svih šest sati, a da pri tom ni ne trepne, uprkos činjenici da su turisti konstantno oko njega, prenosi portal Nezavisni.

Rukovodstvo odmarališta je čak jednom prilikom organizovalo nagradnu igru, gde su davali 10.000 rupija (155 dolara) onome ko Aziza uspe da „izbaci iz ravnoteže“. Naravno, Aziz je bio odlučan i niko nije uspeo da ga pomeri čak ni milimetar.

„Iako ovaj posao nekome izgleda veoma jednostavan, zapravo je veoma težak i zahtevan“, kaže Aziz i dodaje: „Kada sam tek počeo, bio sam pun entuzijazma i energije. Ali, tokom godina postaje sve napornije. Sad već imam i ozbiljnih problema s cirkulacijom, ali to je jednostavno tako.“

Prethodni tekstBivši guverner Bihara najveći favorit za predsednika Indije
Sledeći tekstUspešni bolivudski parovi koji su se sreli u filmskoj industriji

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime