Tužno: Indijka u rijaliti programu saznala da je bolesna (video)

Džejd je bila jedna od prvih poznatih rijaliti zvezda u Velikoj Britaniji, no zadesila ju je kobna sudbina – preminula je od raka maternice 2009. godine, a šokantnu vest da je bolesna saznala je drugog dana učestvovanja u indijskoj verziji rijalitija Veliki brat.

Vest joj je saopštena u ispovedaonici pa je snimljena, a snimak na kojoj telefonski saznaje da boluje od smrtonosne bolesti emitovan je u toj epizodi šoua.

Deset godina nakon njene smrti izašao je dokumentarac „Jade: The Reality Star Who Changed Britain“ u kojem se nalazi i taj video, a cela Britanija šokirana je činjenicom da je spomenuti događaj snimljen i emitovan na televiziji, piše Daily Mail.

Inače zubna tehničara koja je slavu stekla već u 21 godini, Džejd je kasnije otkrila kako nije znala da se trenutak, u kojem saznaje za svoju bolest, snima i da će ga videti cela Indija.

– Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osećala sam se užasno usamljeno jer sam bila poslednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htela da me neko zagrli – rekla je kasnije za Channel 4.

Društvene mreže preplavili su komentari zgroženih i šokiranih obožavatelja koji je ne mogu da veruju da su se producenti indijskog rijalitija odlučili na taj korak.

Inače, Džejd se odlučila na učestvovanje u indijskom Big Brotheru nakon što su je optužili da je imala rasističke komentare prema rijaliti kolegici, Indijki Šilpe Šeti. Ipak, kada je saznala da je bolesna, vratila se kući.

Kako joj je bolest otkrivena prekasno, rak se proširio na debelo crevo, jetru i reproduktivne organe, a nisu joj pomogli ni hemoterapije ni zračenja. Stoga je Džejd nastavila do smrti da snima rijalitije i finansijski osigura svoju dvojicu sinova, 15-godišnjeg Bobija i 14-godišnjeg Fredija.

Nakon što je preminula u snu 22. marta 2009., kada joj je bilo tek 27 godina, uz nju su bili majka i suprug Džek Tvid, a o njenim sinovima se nastavio brinuti otac Džef Brazier.

Kako je Džejd svoju priču nakon saznanja o bolesti nastavila javno da deli, ljudi su je cenili i pružali joj podršku. Takođe, njena teška priča podstakla je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obaveznim ginekološkim pregledima.

(espreso.rs)

Prethodni tekstRegulisao saobraćaj na raskrsnici, a onda – jak udarac KRAVE (video) 
Sledeći tekstModi ne želi posrednika o pitanju Kašmira

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime