Ambasadorka Indije sastala se sa srpskim ministrom kulture i informisanja

Foto: Ambasada Indije

Indijska ambasadorka posetila je 19. septembra Vladana Vukosavljevića, novoizabranog ministra kulture i informisanja Republike Srbije, radi razgovora o mogućnostima potpisivanja memoranduma o saradnji u oblasti kulture, umetnosti, omladine i sporta.

Ambasadorka je takođe govorila o planovima za održavanje Festivala Indije u Srbiji, koji je podržan od strane ministra.

Razmatrane su mogućnosti i načini da se Indija dodatno predstavi na srpskim TV kanalima. Ministar je upoznat sa nedavnim pokretanjem prve veb stranice o Indiji na srpskom jeziku (www.indija.rs) na inicijativu Ambasade Indije, uz pomoć Krstarice, vodećeg intenet portala u Srbiji.

Ministar je takođe obavešten da je 14. septembra, prilikom proslave dana hindi jezika, otvoren lektorat za hindi na Univerzitetu u Novom Sadu. Očekuje se da će vremenom, otvoreni lektorat za hindi jezik i novoosnovani kursevi „Kulturna istorija Indije“ na Univerzitetu u Beogradu postati osnova za indijske studije na ova dva prestižna srpska univerziteta.

Ministar kulture ponudio je da se velika izložba indijske umetnosti i kulture održi u Narodnom muzeju Srbije, koji se trenutno renovira, ali koji bi trebalo da počne sa radom u 2018. godini. Ovo bi bila prva indijska izložba ove veličine i važnosti u Republici Srbiji.

Prethodni tekstKatak plesna grupa 20. septembra u Beogradu
Sledeći tekstMeditacija – 10 načina opuštanja

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime