Devet knjiga koje će vas učiniti pametnijima

Foto: pexels.com/anna-pou

Čitanje nas čini pametnijima i angažuje na svaki mogući način naš mozak. Postoje određene knjige koje nam nude uvid u obilje svakodnevnih stvari o kojima se ne govori dovoljno. Ovo je lista devet takvih dela koje kada pročitate, bićete pametniji.

Stiven Hoking – Kratki odgovori na velika pitanja

Napisao je proslavljeni fizičar Stiven Hoking, a ova knjiga je zapravo lični uvid u sve izazove sa kojima se ljudska rasa susreće i u kom pravcu zapravo ide naša planeta.

Randal Manro – Šta ako

Knjiga Randala Manroa daje odgovor na sva večita pitanja koja počinju rečima Šta ako…? i tera vas da razmislite o tome šta je moglo da bude. Randal u knjizi odgovara na neka pitanja iz hipotetičke nauke koja su mu postavljali čitaoci.

Juval Noa Harari – Sapijens: Kratka istorija čovečanstva

Ovaj međunarodni bestseler vodi nas na informaciono putovanje o istoriji ljudske rase  od početaka evolucije do doba kapitalizma. Takođe daje uvid u to šta možemo da očekujemo do budućnosti.

Danijel Kaneman – Misliti brzo i sporo

U ovoj knjizi, autor govori o dva modela razmišljanja i načinu na koji ih koristimo – sistem 1 je brzo, instiktivno i emocionalno razmišljanje, a sistem 2 je sporiji, savetodavni i logičniji način.

Džordan Elenberg – Oblik

Džordan Elenberg se u ovom bestseleru fokusira na uticaj geometrije na naš život. On govori o tome koliko jednostavna ili kompleksna geometrija može da nam pomogne u rešavanju problema.

Dr Sandžej Gupta – Zadržite bistar um

Neurohirurg Sandžej Gupta u svojoj knjizi iznosi mišljenja vrhunskih naučnika iz celog sveta o održavanju kognitivnog zdravlja. Njihova istraživanja pomažu čitaocima da izoštre i očuvaju svoje moždane funkcije i održe kognitivno zdravlje u bilo kom dobu.

Bil Brajson – Kratka istorija bezmalo svačega

„Kratka istorija“ Bila Brajsona objašnjava kompleksne i nepoznate oblasti nauke koristeći laički jednostavan i razuman jezik.

Šošana Zubof – Doba nadzornog kapitalizma

Ova knjiga je neophodno štivo Zubofove o razvoju korporacijskih džinovskih kompanija u digitalnoj eri.

Džejms Klir – Atomske navike

Atomske navike Džejmsa Klira je knjiga samopomoći koja nudi praktične strategije i uvide u načine kako se osloboditi loših navika  i promeniti život uz pomoć malih i postepenih promena.

Prethodni tekstKako prosvetliti tamne pazuhe: Indijke ove namirnice koriste da se reše tog problema
Sledeći tekstIndija prestiže Kinu i za par meseci postaje najmnogoljudnija zemlja na svetu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime