Izbeljivanje zuba kurkumom

Foto: Pixabay.com/Ajale

Ovo sredstvo potpuno je prirodno, ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu gleđ i desni. Nakon samo nedelju dana redovnog korišćenja izbeljujuće paste na osnovu kurkume, primećuje se odličan rezultat.

Ono što treba da uradite je sledeće:

Uzmite malo praha kurkume (oko 1/4 kafene kašike). Umočite u nju četku za zube i čistite zube na uobičajen način. Nakon čišćenja, ne ispirati usta odmah, nego ostaviti pastu  3-5 munuta. Za ovo kratko vreme, kurkuma će učiniti svoja čuda:

Nakon tog vremena, temeljno ispiramo usta  da se odstrane i najsitnije zrnca kurkume koja mogu ostati između zuba.  Rezultat je vidljiv već posle prvog puta! Ali, ako niste zadovoljni, proceduru ponavljajte u toku nedelje.

Možete napraviti pastu od 1/4 k.kašike kurkume i nekoliko kapi maslinovog ulja, i koristiti kao u gorenavedenom receptu.

Kurkuma ne samo da izbeljuje zube. Kao odličan antiseptik i prirodni antibiotik, ona leči ranice i sitne pukotine, upalne procese u usnoj duplji i pomaže kod krvarenja desni. Zaista čarobni prah i super moćan začin koji dolazi iz Indije.

(Uspešnažena)

 

Prethodni tekstVede – svete knjige u Indiji
Sledeći tekstNeverovatna Indija na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime