Svetski uspeh indijsko-srpskog filma

Foto: Zemlja Bogova

Prva indijsko-srpska koprodukcija, film reditelja Gorana Paskaljevića „Zemlja bogova“, čija je svetska premijera bila na Festivalu u Torontu, u selekciji „Masters“, otkupljena je za prikazivanje u celom svetu.

Ponudu je dao, kako Paskaljević kaže za „Novosti“, američki gigant, jedan od četiri najveća globalna internet servera.

– Radi se o Video on Demand (VOD) pravima, što znači da će posle bioskopskog i televizijskog prikazivanja, u istom danu, „Zemlja bogova“ biti dostupna u 146 zemalja sveta putem kupovine na internetu. Ovu ponudu nikada nije dobio nijedan srpski filmski autor do sada. Sklopljen je ugovor i sa američkim distributerom Film Movement iz Njujorka, koji će ove jeseni „Zemlju bogova“ distribuirati u bioskopima u Severnoj Americi, a zatim na televiziji putem DVD.

Novo Paskaljevićevo ostvarenje otkupio je i Wanda Vision iz Madrida, za prikazivanje u Španiji i zemljama Južne Amerike, a svetski prodavac ovog filma, C International Sales, ima ponude iz Francuske, Nemačke i Japana.

„Zemlja bogova“ snimljena je na Himalajima, na hindu jeziku i sa najpoznatijim indijskim glumcima, i prikazavaće se u bioskopima širom Indije.

– Ne pamtim, još od „Bureta baruta“ da je za neko moje ostvarenje vladalo takvo interesovanje distributera u svetu – kaže Paskaljević.

Premijera filma na FEST-u

„Zemlja bogova“ prikazana je u Torontu u selekciji u kojoj su bili i novi filmovi Almodovara, Vima Vendersa, Andžeja Vajde, Kim Ki Duka, Karlosa Saura.

Dobila je nagradu kulturne asocijacije Kanade „UTTARAKHAND“ za produkciju. Domaća premijera filma očekuje se na Festu 2017.

(R.R., Večernje Novosti, 28.9.2016)

Prethodni tekstAjurveda za zdravu i radosnu trudnoću
Sledeći tekstArheološko naselje Hampi na spisku Svetske kulturne baštine

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime