Pikantni i ukusni obrok: Brzi kari sa piletinom

Foto: YouTube/Food Wishes (Printscreen)

Ukoliko nemate mnogo vremena, a želite ukusno i tradicionalno indijsko jelo, predlažemo da pripremite brzi kari sa piletinom.

Potrebno je:

  • 2 kašičice brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • pola kilograma pilećeg filea, iseckanog na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika karija u prahu
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1/3 šolje suvog grožđa
  • 1 1/2 kašike paradajz pirea
  • 1/4 sveže iseckanog korijandera
  • 1/4 šolje nemasnog jogurta

Priprema:

Pomešajte brašno, so, kajenski biber u palstičnoj kesi, dodajte naseckanu piletinu i promešajte kako bi se začini zalepili za nju.

U veći tiganj zagrejte ulje i propržite piletinu dok ne dobije zlatkastu boju. Zatim dodajte kari u prahu i promešajte. Piletinu izvadite iz tiganja i odložite. U isti tiganj sipajte još malo ulja, pa dodajte crni i beli luk, pržite na srednjoj vatri par minuta. Zatim u tiganj sipajte bujon, suvo grožđe i paradajz pire.

Piletinu vratite u tiganj i ostavite da se kuva još 8 minuta, dok se sos ne zgusne. Poslužite sa korijanderom i malo jogurta, i uz kuvani pirinač po želji.

Prijatno.

POSTAVI KOMENTAR

Molim upišite vaš komentar!
Upišite vaše ime