Lečenje ajurvedom: Mirisna biljka koja smanjuje nadutost i smiruje želudac
Lišće nane je intenzivnog mirisa i okusa na mentol pa se često, osim u prehrambene svrhe, koristi u izradi parfema i osvežavanje prostorija. Ipak,...
Značenje „doša“ u ajurvedi
Doša znači “ono što menja”.
Tri aktivna tipa doše nazivaju se vata, pita i kapha, pri čemu vata predstavlja kombinaciju vazduha i etera, pita vatre...
Ajurveda savetuje: Zbog čega ne treba piti vodu dok stojite
Više od dve trećine ljudskog tela čini voda. Ona ima vrlo važnu ulogu u očuvanju našeg zdravlja, hidrataciji tela, cirkulaciji krvi i pravilnom varenju....
Otkrijte zašto baš Indijke imaju najlepšu kožu na svetu
Prema ajurvedi, najstarijem sistemu prirodne medicine na svetu, ishrana najviše utiče na naše duševno i telesno blagostanje. A šta kažu zakonitosti ajurvede.
Idite ranije u...
Đumbir – začin koji ima 5 lekovitih svojstava
Dug je spisak začina koji imaju pozitivan uticaj na naše zdravlje, ali retko koji ima toliko dobrih svojstava kao đumbir. Za razliku od drugih...
Kičri pirinač po ajurvedi
"Najukusniji pirinač - ukusan, aroamtičan i koristan "
Potrebni sastojci
basmati pirinač - 100 g
sočivo - 100 g, crveno
ghi - 2 kašike, pročišćeni maslac
kumin - 1...
Ajurvedski saveti: 5 prirodnih rešenja za loš zadah
Loš zadah je često rezultat lošeg oralnog zdravlja, a dešava se kada ne perete pravilno zube i usnu duplju. Ovaj miris se vremenom može...
Simpozijum o ajurvedi i aromaterapiji 14. i 15. decembra u Beogradu
Međunarodni simpozijum o ajurvedi i aromaterapiji održaće se 14. i 15. decembra u hotelu Moskva u Beogradu.
Simpozijum pod nazivom “Ajurveda & Aromaterapija: Život u...
Savršena indijska dijeta: topi salo i čisti telo od toksina
Jedna namirnica je glavna, a uz nju idu i dva super začina i jedan napitak!
Ako tokom trajanja dijete želite da se hranite zdravo, gubite...
Lepota, prema ajurvedi, dolazi iznutra
Prema indijskim shvatanjima lepote, unutrašnja ravnoteža je najvažnija.
Ajurveda nas uči da harmonija između čulnih organa, uma i Malas (otpadnih materija) dovodi do uopštene dobrobiti...

























